23. maaliskuuta 2014

Broileri-couscous-salaatti

Taas kokkaillaan Cebicin antia! Ja siihen on syynsä. Yksi syy on tietysti se, että Cebiciltä löytyy kivoja ideoita, ei turhaa sipistelyä, vaan sopivasti mukavaa ja maistuvaa ruokaa ja useimmiten ihan tavallisista raaka-aineista. Ei mitään jonninjoutavaa, vaan rehellistä ja suurella sydämellä tehtyä ruokaa!

Toinen syy on se, että tuossa syksymmällä tietokone otti ja meni sekaisin ja siinä hässäkässä menetin kirjanmerkkipalkin sisällön, jossa oli monista blogeista vuosien varrella talteen otettuja vinkkejä – satoja mielenkiintoisia ohjeita odottamassa hetkeään. Vaan hetki meni ja nyt aloitetaan sit kokoaminen alusta. Cebic on seuraamistani blogeista aakkosjärjestyksessä ensimmäinen, joten siitäpä sitten aloitin taas pläräillä.

Kolmas syy on se, että onhan se Cebic oikein mukava tyyppikin. (Joka tekee kuulemma hirveen hyviä etanoita, joita en oo ikinä maistanu, mutta toivottavasti pääsisin maistamaan! wink wink jos tätä satut lukemaan ja-olihan-siitä-jo-puhettakin-kun-vaan-sais-aikaseks!)

Tein ruuan ja ihmettelin kovasti miksi couscous meni jokseenkin puuromaiseksi, ihan oli hankala saada aineksia sekaisin. Sittenpä sen hokasin: vettä meni tuplamäärä. Älä siis tee niin kuin minä tein, tee niin kuin neuvon! Ja tätä kannattaa tehdä!



2 dl couscousia
2 dl vettä
luraus kanafondia
nokare voita
4 viipaletta pekonia
300 g broilerin suikaleita
suolaa ja mustapippuria
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan
1 suippopaprika
1 maustekurkku

tarjoiluun:
turkkilaista jogurttia

1. Mittaa couscous kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi, sekoita siihen fondi ja kaada seos couscousien päälle. Peitä kulho kelmulla ja jätä odottamaan
2. Paista pekonit kypsiksi pannulla ja nosta ne jäähtymään. Kypsennä broilerin suikaleet pekonin rasvassa (lisää tarvittaessa öljyä) ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna sipulit ja chili ja lisää ne broilerien sekaan kypsennyksen loppuvaiheessa
3. Paloittele paprika ja maustekurkku sekä pekoniviipaleet
4. Kun vesi on imeytynyt couscousiin, sekoita joukkoon nokare voita
5. Yhdistä isossa kulhossa couscous, broileri-sipuliseos, pekonipalat ja kasvikset. Sekoita tasaiseksi
6. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä turkkilaisen jogurtin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti