28. maaliskuuta 2014

Savulohi-pinaattipasta

Lohipasta on yksi suosikeistani. Harmikseni lohen saatavuus on vähän mitä on. Melkein kaikki myynnissä oleva lohi on norjalaista lohta, joka ei vaan oikein suuhuni satu. Toki sitä syön, ja esimerkiksi loimutettuna se on herkullista, mutta itse jätän ostamatta. Kotimaista kirjolohta ostan reilummin silloin kun sitä sattuu järkevään hintaan samaan. Tarkan pudjetin taloudessa 15,90 lohikilosta on aivan liikaa, joten lohi onki meillä harvinaista herkkua.

Lohi on onneksi voimakkaan makuinen kala, joten pienelläkin palalla pääsee jo hyvin makuun. Valmiiksi savustettuna kotimaista lohta saa ihan hyvin. Eihän se halpaa ole sekään, mutta silloin tällöin herkutteluun palasen voi ostaa. Tässä pastassa lohen kaverina on pinaattia pakastimesta kaiveltuna – toki yhtä hyvin voi käyttää myös tuoretta.



300 g fettuccinea

300 g savulohta
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
n.1 pss pakastepinaattia (itse käytin omaa pinaattia, joten tuo määrä ei oo ihan tarkka...)

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja lurauta hieman oliiviöljyä joukkoon. Pidä lämpimänä.
2. Valmista kastike pastan kypsyessä. Irrota lohesta nahka ja poista ruodot. Erottele liha pieniksi paloiksi
3. Kuumenna lohipalaset paistinpannulla kuumiksi. Lisää joukkoon kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen kiehua hetken verran kasaan
4. Lisää kastikkeeseen jäinen pinaatti ja anna sen sulaa. Keitä hetki tarvittaessa jos soosi on liian löysää
5. Sekoita kastike lämpimän pastan joukkoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti