15. maaliskuuta 2014

Inkiväärimarinoidut broilerin leikkeet

Juuri kun vähän aikaa sitten haukuin fileet ja ohuet leikkeet alimpaan vaikka sun minne niin johan sitten sain semmoisestakin aineksesta jotain hyvää aikaiseksi. Otin tämän marinadin ohjeen talteen Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 1/2014 (hieman muuntelin maustevarastooni sopivaksi) ja eräänä talvisena sunnuntaina paistoin maukkaita broilerin ohuita leikkeitä pikaiseksi lounaaksi geokätköilyn ja hiihtolenkin välissä. Proteiinia lihaksille jotka rasituksesta huokaa ja lämpimiä makuja mielelle joka talviulkoilusta nauttii!



400 g ohuita broilerin fileeleikkeitä

marinadi:
3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja raastettuna
1 rkl seesamiöljyä
0,5 soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
2 rkl inkivääriraastetta
1 tl paprikajauhetta
0,25 tl kanelia
0,25 tl neilikkaa
2 tähtianista
1 pieni chili (tai maun mukaan) hienonnettuna

1. Sekoita marinadin ainekset sekaisin.
2. Kaada marinadi lihojen päälle ja pyörittele lihat kauttaaltaan marinadissa. Jätä maustumaan viileään muutamaksi tunniksi
3. Paista leikkeet kypsiksi paistinpannulla. Tarjoa nuudeleiden kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti