17. syyskuuta 2014

Härkäpapu-kantarelliohratto

Olen suuri risoton ystävä! Varsinkin tattirisotto on minulle herkku, jota silloin tällöin valmistan. Ohrattoa olen tehnyt kerran aikaisemmin. Tykkäsin kovasti, muta ei siitä risoton haastajaa tullut. Ei vielä silloin!

Nyt etsiskelin härkäpapujani varten jotain kivaa ohjetta ja törmäsin härkäpapu-kantarelliohrattoon Ahmija-blogissa. Ajatus jäi hautumaan ja etsiskelin muitakin vaihtoehtoja, mutta päädyin kuitenkin ohrattoon. Tein ohraton Ahmijan ohjeen sijasta oman ohjeeni mukaan ja tarkoitus oli käyttää siihen kuivattuja mustatorvisieniä. Satuin kuitenkin löytämään geokätköilyreissulla muutamia kantarelleja juuri sopivasti tämän ruuan aattona ja ne pääsivät kruunaamaan ohrattoni. Sanoisin, että kantarelli sopiikin tähän ehdottomasti paremmin!

Ja yllätyksekseni huomasin aterian jälkeen olevani vahvasti sitä mieltä, että ohratto on parempaa kuin risotto. Enpähän olisi uskonut!!



3 annosta

muutama kantarelli
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl ohrahelmiä
n. 6 dl kasvislientä
1 dl esikäsiteltyjä härkäpapuja
30 g voita
mustapippuria
0,5 dl vastaraastettua parmesaania

1. Puhdista ja paloittele kantarellit ja kypsennä ne voissa pannulla
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kasariin ohrahelmet ja kypsennä niitä hetkinen
3. Lisää kasariin kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää uusi annos lientä sitten kun entinen on imeytynyt ohrahelmiin kokonaan. Maista välillä kypsyyttä ja lisää lientä tarvittava määrä. Ohrahelmet saavat jäädä hieman napakoiksi.
4. Sekoita kypsän ohran sekaan sienet ja esikäsitellyt härkäpavut. Mausta mustapippurilla.
5. Lisää kasariin voi ja parmesaani ja nosta kasari pois levyltä. Laita kansi päälle ja anna voin ja juusto sulaa. Sekoita valmis ohratto tasaiseksi.

2 kommenttia:

  1. :) Kieltämättä kauniit värit! Heleä härkäpapu ja kantarellin okra korostavat kivasti toisiaan vaalean ohran seassa. :) Ja maku se vasta kaunis olikin. :)

    VastaaPoista