20. joulukuuta 2015

Teriyakibroileria, nuudeleita ja kasviksia

Projekti: kasviksia jokaisella lämpimällä aterialla - muodossa tai toisessa. Strategia: paljon vaihtelua, ei vain lisäkesalaatteja tai keitettyjä kasviksia. Töissä tätä on helppo toteuttaa kun ruokalista on koostettu terveellisistä lähtökohdista. Tai no, terveellisyydestä en tiedä eineksien ja puolivalmisteiden määrää katsoen, mutta ainakin joka aterialla on kasviksia tai hedelmiä tarjolla. Kotona tämä tuo enemmän haastetta koska tekisi mieli vaan tehdä ruoka nopsaan ilman suurempia pilkkomisia eikä kasvikset semmoisenaan oikein maistu.

Parisen viikkoa projektia on takana. Meillä on syöty jauhelihapihvejä joiden seassa on raastettua kesäkurpitsaa ja lisänä keitettyä kukkakaalia (1p + 1p.), pinaattivelliä, tai oikeastaan nokkosvelliä itse kerätyistä lähinokkosista (1p. + 1p. lähiruoka-aspektista), kana-nuudelikeittoa porkkanalla (1p.), karjalanpaistia reilulla lanttu- ja porkkanalisällä – enkä edes syönyt paistista lihaa vaan otin pastan tähteiden kaveriksi lientä, juureksia ja kukkakaalinjämiä (1p. + 1p.), pyttipannua jonka seassa myös porkkanaa (1p.), tonnikalakastiketta joka sisälsi runsaasi sipulia, tomaattia, porkkanaa ja paprikaa (1p.) ja nyt viimeisimpänä teriyakibroileria (soosin periaate napattu ja irrotettu asiayhteydestään Tomi Björckin kirjasta Huippukokin kotiruokaa 2) ja nuudeleita kasviksilla (1p.) - tuli eväsrasiaankin melko kompakti kokonaisuus!

Kymmenen pistettä (ja papukaijamerkki) kasassa. Lapset vinkuu, vonkuu ja totuttelee, muru syö mukisematta ja minä olen saanut uutta intoa keittiöön! Projekti jatkukoon!!



nuudelit:
1 purjo
1 paprika
2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
tilkkanen seesamiöljyä
chilirouhetta
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
4 kerää munanuudeleita

teriyaki-kastike:
1 dl vettä
1 dl ruokokidesokeria
1 dl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa

lisäksi:
broilerin minuuttipihvejä tms.
seesaminsiemeniä

1. Valmista ensin kastike. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta se. Lisää sokeri ja sekoittele kunnes se liukenee. Lisää loput aineet. Keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia kunnes kastike sakenee. Pidä kastike lämpimänä jotta sen koostumus pysyy tarpeeksi notkeana
2. Aloita nuudeleiden valmistaminen kastikkeen valmistumisen aikana. Kuori, suikaloi ja viipaloi kasvikset ohuiksi paloiksi. Kuumenna öljyt kasarissa ja lisää chilirouhe ja inkivääri. Kuumenna mausteita hetki ja lisää kasvikset sekaan. Kypsentele kasviksia miedolla lämmöllä kunnes ne ovat melkein pehmeitä. Lisää kalakastike, soijakastike ja hunaja ja hauduttele kasvikset kypsiksi.
3. Keitä kasvisten kypsyessä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät nuudelit ja sekoita ne kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin ja pidä lämpimänä
4. Kuivaa broilerin leikkeet ja kierittele ne teriyaki-kastikkeessa. Paista leikkeet kypsiksi pannulla tai grillissä, voit käyttää myös varrastikkuja! Valele lihoja halutessasi kastikkeella myös kypsentämisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti