7. helmikuuta 2016

Avokado-broilerikeitto

Pitkän pakkasjakson jälkeen hiihtokelit ovat parhaimmillaan ja takana onkin nyt parin päivän hiihtolenkit. Ensimmäisenä päivänä pito oli hyvä ja luisto olematon. Seuraavaksi päiväksi korjattiin luistoa mutta sään kylmettyä pito ei ollutkaan enää hyvä. Eli kaksi osittain hyvää lenkkiä lienee yksi täydellinen? Kilometrimäärät olivat minun kuntoon nähden sopivat, mutta lihakset joutuivat melkoiseen rääkkiin. Käsivarsia ja hartioita säästellen keskityin huolelliseen potkuun. Tänään sitten vaaputaan ankkana huolellisen potkun jälkitunnelmissa. Ja lisäksi vanhat monot ovat selvästikin tulleet tiensä päähän ja tuloksena oli mojovat rakot molempiin kantapäihin.

Mittari näyttää ihanaa pikkuplussaa eikä sää olekaan sateinen vaikka ennustus niin epäilikin. Mutta koska pelkkä huopikkaissa kävelykin käy kantapäihin, on pakollinen lepopäivä selvä. Aamulle suunniteltu lenkki vaihtui Prismareissuksi – hyvin saa sielläkin liikettä kun sahaa edestakaisin etsimässä tarvitsemaansa! Ensimmäisenä valkkasin uudet monot – eri merkkiä, eri mallia, toiveena kantapääistuvampi kokemus! Siten heviä ja vähän broileria ja kotiin kokkailemaan pikaista lounasta.

Aikaa ei mennyt kuin ehkä vähän reilun vartin verran kun kattilassa höyrysi ihana kevättalvinen keitto. Kevyt, mutta maukas ja täyttävä. Epäilin avokadoa keiton seassa, mutta reippaasti tyrkkäsin menemään Ja kyllä kannatti! Avokado antoi keittoon täyteläisyyttä ja pehemeyttä. Ohjeen tähän keittoon otin Glorian ruoka&viini –lehden numerosta 1/2016, mutta ei tämä taaskaan ihan ohjeen mukaan mennyt.



4 annosta

1 sipuli
1 tl jauhettua inkivääriä
1 rkl öljyä
200 g miniluumutomaatteja
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
1 limen mehu
1 rkl hunajaa
150 g nuudeleita
pala purjoa
300 g broilerin suikaleita
suolaa
2 avokadoa

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja inkivääriä hetkinen
2. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne kattilaan. Kypsennä muutama minuutti
3. Lisää kattilaan vesi, kanaliemikuutiot, limen mehu ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Keitä muutama minuutti kunnes nuudelit ovat kypsät
4. Huuhtele ja halkaise purjo ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Lisää keiton sekaan
5. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja kypsennä broilerit siinä. Mausta suolalla
6. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra avokadoista suupalan kokoisia nokareita pienellä lusikalla
7. Lisää keiton sekaan broileri, avokadot ja purjo ja kuumenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti