6. maaliskuuta 2016

Flapjack-leivokset

Kuohkeus ja ilmavuus eivät ole avainsanoja leivonnaisissa joista pidän. Tiiviys, sitkeys, täyteläisyys, napakkuus, jämäkkyys, rustiikkisuus ja purutuntuma vastaavat enemmän käsitystäni herkullisuudesta. Fariinisokeri aineslistassa saa silmäni syttymään ja kaurahiutaleiden ja fariinisokerin yhdistelmä on pettämätön. Simppeliäkin simppelimmät kauralastut sen jo todistavat. Yleensä tämänkaltaiset leivonnaiset ovat parhaimmillaan pieninä palasina – imelyyttä ja tuhtia rakennetta ei kovinkaan suurena annoksena kykene vastaanottamaan!

Juurikin kauran ja fariinisokerin yhdistelmä ja ihanan vaalea kuorrute sai minut kokeilemaan näitä leivonnaisia. Flapjackit ovat alun perin brittiläisiä myslipatukoita – joita en itse ole koskaan maistanut. Maku-lehden ohjeessa Flapjackien maut on saatu upotettua kotileivonnaisiin. Kauraa, kookosta, aprikoosia ja sitä ihanaa fariinisokeria! Kaloreitahan näissä herkkupaloissa on enemmän kuin laki sallii, mutta ei kerrota kenellekään! (ohje: Maku 3/2015)



16 kpl

pohja:
250 g voita
2,5 dl fariinisokeria
0,5 dl siirappia
4,5 dl kaurahiutaleita
3 dl venhäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1,5 dl kuivattuja aprikooseja

kuorrutus:
150 g voita
3 dl tomusokeria
0,5 dl siirappia
2 tl jauhettua inkivääriä

koristelu:
kookoshiutaleita

1. Kiehauta pienessä kattilassa voi, fariinisokeri ja siirappi. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Hienonna aprikoosit ja sekoita ne taikinaan. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 20x20cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia
2. Valmista kuorrutus: Sulata voi ja sekoita joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus pohjan päälle. Tasoita pinta ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
3. Anna leivonnaisen jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ja leikkaa se pieniksi annospaloiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti