15. maaliskuuta 2016

Savukalapannari

Hiihtoloma. Talviloma. Kevätloma. Mikä lieneekään. Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Pääasia lienee kuitenkin se, että viikkoon ei ollut työvelvollisuuksia eikä allekirjoittaneella ollut muutamaan päivään juuri kotivelvollisuuksiakaan! Tarkoittaa siis, että oli aikaa olla ulkona ja keittiössä!

Päivät rytmittyivätkin kivasti. Aamupala, ulkoilu, lounas, ulkoilu, sauna, päivällinen, pelailua tai telkkarin vahtaamista, iltapala ja nukkumaan. Rutiinit pitää ihmisen tyytyväisenä lomallakin! Säät eivät oikein suosineet talviurheilua. Hiihtelemässä kävin muutaman lenkin: ensimmäinen oli huonoluistoinen, toinen oli nihkeä ja lopussa jäätävä, kolmas oli pidoton ja neljäs ei toiminu eteen eikä taakse päin. Lumikenkäily sujui paremmin, siinä lajissa ei sää ole niin merkittävässä roolissa. Ei tarvitse kuin lunta. Kaksi lenkkiä tuli heitettyä: yksi ihana pikkupakkassäässä ja toinen ihana kosteassa lumessa. Kolmannesta luovuin suosiolla vesisateen takia ja keskityin inventaarioon vaatehuoneessa ja makuuhuoneen kaapeissa. Joutavalle jotain!

Topakka toiminta tarvitsee tietysti topakkaa ravintoa. Lounaalla syötiin nopsasti valmistuvaa, ravitsevaa ja helposti sulavaa ja illalla sitten jotain joka vaati aina vähän enemmän aikaa ja vaivaakin ehkä. Yksi lomaviikon lounaista oli tämä savukalapannari, jonka ohjeen otin talteen Maku-lehden numerosta 1/2016. Helppo ja herkullinen!



1 rkl voita
3 munaa
1,5 dl kevytmaitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g savulohta
1 pieni purjo
2 rkl kapriksia

pinnalle:
2 rkl tuoretta tillisilppua
majoneesia tai rasvaista ranskankermaa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka tai valurautainen paistinpannu (halk. n. 22cm) voilla ja laita se kuumenemaan uuniin
2. Riko munat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki. Lisää maito, jauhot ja suola ja sekoita taikina tasaiseksi. Jätä odottamaan
3. Perkaa ja paloittele savulohi ja jätä odottamaan
4. Viipailoi purjo
5. Kun uuni on lämmin, ota vuoka uunista. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle kala, purjoviipaleet ja kaprikset. Paista 20-30 minuuttia
6. Ripottele valmiin pannarin päälle tilliä. Tarjoa majoneesin tai ranskankerman kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti