24. lokakuuta 2017

Munakoisopizzat

Munakoisomania iskee toisinaan. Se hiipii yllärinä selän takaa ja hiippailee lähellä niin kauan kunnes se on selätetty. Mikään muu siihen ei tietenkään auta kuin munakoison syöminen. Munakoison parhaan kaverit ovat tomaatti, yrtit ja valkosipuli. Tässä ohjeessa munakoisoista on koottu pieniä pizzoja, jotka maistuvat ihanan lämmittäviltä viilenevissä syysilloissa. Hyvässä seurassa tai vaikkapa ihan itsekseen. (Ohje: Voi hyvin 2/2016)



1 munakoiso
ripaus suolaa
1 prk tomaattimurskaa
mustapippuria
ilmakuivattua kinkkua
1 mozzarellapallo
tuoretta oreganoa
tuoretta basilikaa

1. Huuhtele munakoiso ja leikkaa se noin 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja jätä munakoisot itkettymään noin puoleksi tunniksi
2. Kuivaa munakoisoviipaleiden pinta talouspaperilla ja laita viipaleiden päälle tomaattimurskaa. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria
3. Revi ilmakuivattu kinkku pienemmiksi paloiksi ja asettele palat munakoisojen päälle. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja laita jokaiselle munakoisoviipaleelle pala juustoa
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia
5. Ripottele valmiiden pizzojen päälle tuoretta oreganoa ja basilikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti