8. marraskuuta 2017

Ohrapirtelö

Muruseni oli kesällä saunaillassa ystävänsä luona. Tuo ystävä on vannoutunut olutharrastaja, bloggaaja ja hyvän ruuan ystävä ja seuraavana päivänä sainkin kuulla innostuneen kuvauksen (ja itseasiassa valokuvia herkuista tuli jo illan aikana...) oluella maustetuista burgereista ja ribseistä joita illan isäntä oli takapihan grillissä valmistanut. Parasta kattauksessa oli kuitenkin ollut jälkiruokana tarjottu Ohrapirtelö, joka sai makunsa Imperial Stout-oluesta.

Ajatus olutpirtelöstä kuulosti kieltämättä hieman eksoottiselta, mutta pakkohan se oli uskoa kun noinkin luotettavasta lähteestä tieto tulee. Ajatus pirtelöstä jäi hautumaan kunnes keksittiin sen tekemiselle sopiva hetki. Kun lautasella on karhua, jonka valmistamiseen on käytetty tummaa olutta, on tummaa olutta sisältävä jälkiruoka oikein sopiva. Söimme tosin karhusta jo mahat sen verran täyteen, että jälkkäripirtelöt tehtiin vasta iltamyöhällä.

Enpä olisi arvannut että oluesta saa tehtyä makean jälkkärin. Ja että se on vielä kaiken lisäksi näin herkullinen! Täyteläistä ja voimakasta oluen makua pehmensi jäätelö, raikasti maito ja sopivaa makeutta saatiin vielä kondensoidusta maidosta. Ihana ja helppo herkku, joka sopii mielestäni hyvin sekä kesään että talveen.

Pirtelön (nätillä kuvalla) ja muiden yllämainitun saunaillan herkkujen ohjeet löytyvät JaskanKaljat–blogista.1 annos

0,5 dl Laitilan Imperial Stoutia (Alkon valikoimista) – Jaskan ohjeessa pirtelöön käytettiin Hiisi Iku-Tursoa, mutta koska sitä ei löytynyt niin valkattiin sen tilalle korvaava tuote.
2,5 dl vaniljajäätelöä
1 dl maitoa
2 rkl kondensoitua maitoa

Mittaa ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi pirtelöksi. Nauti heti. Pirtelön kaverina voi tarjota sen valmistuksessa käytettyä olutta toisesta lasista täydentämään kokonaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti