22. marraskuuta 2017

Unkarilainen perunapata

Olipa yllättävän herkullinen perusruoka! Huolellisella ja ajatuksella tehdyllä yksinkertaisellakin maustamisella saa näköjään ihmeitä aikaan. Ei mitään ihmeellistä, mutta kuitenkin sellaista, joka maistui ihanan lämmittävältä nälkäkiukun hiipiessä kohti iltapäivän geokätkörymyilyn ja kastuneiden varpaiden jälkeen! Nesteen määrää on hieman vähennetty alkuperäisestä. (Ohje: Maku 4/2017)



4 annosta

400 g maustamatonta broilerinfileetä (suikaleet käy myös)
6 perunaa (jauhoinen lajike)
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl tomaattipyreetä
n. 3 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 rkl creme fraichea
1 rkl tuoretta ruohosipulia tai persiljaa

1. Kuutioi broilerin fileet, kuori ja paloittele perunat, kuori ja hienonna sipuli
2. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää paprikajauhe ja tomaattipyree ja jatka kypsentämistä hetki miedolla lämmöllä
3. Lisää broilerit pannulle ja ruskista ne
4. Lisää perunat ja vettä sen verran että ainekset peittyvät kokonaan
5. Lisää suola ja pippuri ja kuumenna kiehuvaksi.
6. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat niin pehmeitä että ne alkavat hieman hajota. Lisää tarvittaessa vettä
7. Lisää lopuksi creme fraiche ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele tuoreilla yrteillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti