21. toukokuuta 2018

Marinoitu kukkakaali

Viime kesänä kukkakaalisadolle meinasi käydä hassusti! Onneksi bloggaajat heräsivät asian äärelle ja pian koko Suomi popsi kukkakaalia. Herkullisia ohjeita jaettiin netissä ja kauppiaat innostuivat markkinoimaan kukkakaalitalkoita jotta sesonkikasvis ei jäisi pelloille ja menisi hukkaan. Kukkakaali taipuukin moneksi, sen sai havaita somea seuratessa! Keittoa, pataa, salaattia ja pizzaa. Alkuruokaa, lisuketta ja pääruokaa. Lihalla ja ilman. Varmasti jokaiselle jotain! Jokunen ohje tuli itsellenikin laitettua korvan taakse tulevaisuutta varten!

Viime kesänä tein grilliruuan kaveriksi tällaista raikasta lisuketta kukkakaalista. Kukkakaalin keveys ja sitruunan raikkaus sopivat mahtavasti grillatulle rasvaiselle possun pihville. (ohje: Kuntoplus 1/2016)



2 annosta

1 kukkakaali
100 g edamamepapuja (soijapapu) (tai tuoreita härkäpapuja, herneitä tai vihreitä leikkopapuja)
1 nippu ruohosipulia
hienonnettua minttua

kastike:
1 sitruunan mehu
2 tl soijakastiketta
2 tl sinappia
2 rkl oliiviöljyä

1. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä minuutin verran niin että ne pysyvät rapeina ja napakoina
2. Sekoita kastikkeen aineet huolella sekaisin ja kaada se kukkakaalin sekaan
3. Lisää joukkoon pavut ja hienonnetut yrtit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti