23. toukokuuta 2018

San Fransisco burgeri

Akseli Herlevin ohjelma Burgerimies pyörähti jo päätökseensä telkkarissa. Burgereita on viime aikoina sekä minun, että murusen keittiössä tullut tehtyä, mutta aina perinteisellä salaatti-pihvi-pekoni-cheddar-punasipuli-majoneesi-linjalla. Eikä siinä mitään vikaa ole, päinvastoin. Perusburgeri ei ikinä petä. Mutta siltikin, uusia ideoita olimme hieman vailla.

Ensimmäisiä jaksoja katsoessamme kiinnitimme huomiota Akselin kielenkäyttöön ja v-sanojen määrään. Totesimme, että tätä ohjelmaa ei lasten aikana katsota, vaan jätetään myöhäisiltaan kun junioriväki on nukkumassa. Toki heilläkin on jo sanavarasto varmasti laajalti hallussa, mutta ei haluttu kuitenkaan tuutin täydeltä voimasanoja tarjoilla.

Ensimmäisenä testattavaksi pääsi San Fransisco burgeri, jossa huomion kiinnitti currytahnalla maustettu majoneesi, paistettu tomaatti-sipulilisuke ja perunalastut burgerin välissä. Ohje lupaili paljon, mutta lopputulos oli hieman kuiva. Totesimme, että tomaatti-sipulilisuketta ja majoneesia olisi saanut olla hieman enemmän. Alla olevaan ohjeeseen määriä on hieman muunneltu. Kannatta ehdottomasti kokeilla, maut olivat kyllä kohdallaan!



2 burgeria

2 burgerisämpylää
2 burgeripihviä (nautaa tai hirveä)
2 paksua viipaletta gruyere-juustoa
1 dl perunalastuja

coleslaw:
1 dl suikaloitua punakaalia
1 pieni porkkana karkeana raasteena
0,75 dl majoneesia
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl kuivattua korianteria

tomaattipaistos:
1 sipuli
1 iso tomaatti tai muutama miniluumutomaatti
1 rkl sokeria
1 tähtianis
rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria

1. Valmista ensin coleslaw sekoittamalla ainekset yhteen kulhossa. Nosta viileään maustumaan muiden komponenttien valmistamisen ajaksi
2. Valmista tomaattipaistos: kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo tomaatti ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullotta sipuli pehmeäksi. Lisää muut ainekset ja hauduttele viitisen minuuttia. Poista tähtianis ja jätä paistos jäähtymään
3. Valmistele pihvit ja sämpylät: kuumenna pannulla öljyä ja paista pihvit. Laita kääntämisen jälkeen juustoviipaleet sulamaan pihvien päälle. Sipaise sämpylöiden puolikkaille hieman voita ja paahda ne uunissa
4. Kokoa burgerit: laita pohjan päälle tomaatti-sipulipaistos ja sen päälle pihvi juustoineen. Murskaa halutessasi perunalastuja hieman ja laita ne pihvin päälle. Päällimmäiseksi coleslaw ja burgerille kansi päälle. Paina burgeria hieman kasaan ja nauti heti hyvän oluen ja perunalastujen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti