1. syyskuuta 2018

Olutpesto

Vielä on kesää jäljellä. Tai ainakin riittää niitä lämpimiä päivä. Takapihan yrttilaatikossa riittää vielä syötävää. Tänä vuonna olin laiska, enkä jaksanut hienontaa yrttejä pakastimeen. Pakastettavaa olisi ollut yllin kyllin: yrtit viihtyivät mahtavasti uudella kasvupaikallaan lämpimällä tiiliseinustalla. Yrttiruukut ovat melko kalliita ostaa kaupasta ja runsaasti yrttejä sisältäviä ruokalajeja onkin hyvä tehdä kesällä kun takapihalla kasvavat raaka-aineet ovat melkein ilmaisia tai ainakin todella paljon halvempia kuin kaupan ruukut.

Tässäpä jakoon Glorian ruoka&viini –lehdestä (4/2015) löytynyt hieman erilainen peston ohje. Olut ei tässä oikeastaan maistunut lainkaan muiden hallitsevien makujen alta. Nesteeksi käy aivan yhtä hyvin tavallinen vesikin, eikä nestettä välttämättä edes tarvitse lisätä, jos kastikkeen koostumus tuntuu omaan makuun sopivalta. Syötiin kastiketta broilerin kera. Kastike oli melko makea ja alla olevaan ohjeeseen sokerin määrää on vähennetty huomattavasti.



n. 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
0,5 appelsiinin kuori ja mehu
1 ruukku persiljaa
1 ruukku basilikaa
1 dl pekaanipähkinöitä
2 rkl ruokosokeria
0,5 dl oliiviöljyä
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria myllystä
0,5 dl saison-olutta

Kuori inkivääri ja valkosipulin kynnet. Huuhdo appelsiini huolellisesti ja raasta puolikkaasta kuori ja purista mehu. Sekoita tehosekoittimessa kaikki ainekset olutta lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi olut ja tarkista maku. Tarjoa grillatun tai paistetun broilerin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti