22. toukokuuta 2019

Lihamureke thaimaalaisittain


Lihamureke on perusruokaa. Sitä arkista, joka maistuu aina samalta. Hyvältä toki, mutta aina samalta. Itse olen hakenut pientä säätöä murekkeeseen - lihankulutuksellisista ja taloudellisista syistä – käyttämällä murekkeeseen puolet jauhelihaa ja puolet härkäpapurouhetta. Ihan täydestä on mennyt tämä kombo lapsillekin.

Lihamureke aikuisempaan makuun antaa hieman lisää vapauksia maustamisen suhteen. Tämä ruuan kohdalla lähdin hieman epäillen liikenteeseen, mutta lopputulos oli aivan huippu! Murekkeen ja kastikkeen kanssa söimme nuudeleita ja ihan vahingossa syntynyttä huippuhyvää salaattia! (Ohje: K-ruoka 6/2017 hieman muunnellen)














400 g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa
1 kevätsipuli tai pieni pala purjoa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
1 rkl kalakastiketta
0,5 tl chilihiutaleita
0,5 tl suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

kastike:
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl limen mehua
2 rkl kalakastiketta

1. Kuori porkkanat ja inkivääri ja raasta ne hienoksi raasteeksi
2. Hienonna sipuli
3. Sekoita kaikki murekemassan ainekset keskenään tasaiseksi ja muotoile taikina harkon muotoiseksi pötköksi. Paista murekkeeseen kaunis paistopinta öljyssä pannulla. Nosta mureke uunipellille ja paista sitä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia
4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Ota mureke uunista ja valele kastiketta sen päälle (jätä kastiketta myös tarjoiluun). Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia. 
5. Peitä valmis mureke foliolla ja anna sen vetäytyä noin vartin verran ennen leikkaamista
6. Tarjoa mureke nuudeleiden, kastikkeen ja salaatin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti