Lihamureke on perusruokaa. Sitä arkista, joka maistuu aina
samalta. Hyvältä toki, mutta aina samalta. Itse olen hakenut pientä säätöä
murekkeeseen - lihankulutuksellisista ja taloudellisista syistä – käyttämällä
murekkeeseen puolet jauhelihaa ja puolet härkäpapurouhetta. Ihan täydestä on
mennyt tämä kombo lapsillekin.
Lihamureke aikuisempaan makuun antaa hieman lisää vapauksia
maustamisen suhteen. Tämä ruuan kohdalla lähdin hieman epäillen liikenteeseen,
mutta lopputulos oli aivan huippu! Murekkeen ja kastikkeen kanssa söimme
nuudeleita ja ihan vahingossa syntynyttä huippuhyvää salaattia! (Ohje:
K-ruoka 6/2017 hieman muunnellen)
400 g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa
1 kevätsipuli tai pieni pala purjoa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
1 rkl kalakastiketta
0,5 tl chilihiutaleita
0,5 tl suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
kastike:
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl limen mehua
2 rkl kalakastiketta
1. Kuori porkkanat ja inkivääri ja raasta ne hienoksi
raasteeksi
2. Hienonna sipuli
3. Sekoita kaikki murekemassan ainekset keskenään tasaiseksi
ja muotoile taikina harkon muotoiseksi pötköksi. Paista murekkeeseen kaunis
paistopinta öljyssä pannulla. Nosta mureke uunipellille ja paista sitä
175-asteisessa uunissa 20 minuuttia
4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
Ota mureke uunista ja valele kastiketta sen päälle (jätä kastiketta myös
tarjoiluun). Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
5. Peitä valmis mureke
foliolla ja anna sen vetäytyä noin vartin verran ennen leikkaamista
6. Tarjoa mureke nuudeleiden, kastikkeen ja salaatin kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti