Parsa-aika on täällä taas! Nyt täytyy nauttia kun tuota
herkkua saa edullisesti. Parsa on mielestäni parhaimmillaan pekoniin käärittynä
ja grillissä kypsennettynä sekä luotto-ohjeissani pastassa ja risotossa. Mutta joka kevät kohdalle osuu aina jotain uutta ja tänä keväänä se oli
keitto. Ohje löytyi Yhteishyvän Ruoka-lehden numerosta 2/2019.
Keitto olikin ihanan makuista ja savujuustokerma antoi
ihanaa täyteläisyyttä parsan happamuuden vastapainoksi. Teimme puolikkaan
annoksen keittoa, mutta käytimme silti noin 2/3 parsanipusta. Hieman enemmän
olisimme kaivanneet purutuntumaa ja totesimme että seuraavalla kerralla jätämme
kaikki parsan nuput sattumiksi lautasille, niin hyviä ne olivat. Tämä jää aivan
varmasti jokakeväiseksi perinteeksi!
4 annosta
500 g vihreää parsaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2,5 dl savujuustokermaa
1 rkl maissitärkkelystä
mustapippuria
lisäksi
1 pkt pekonia
1. Katkaise parsoista puumainen tyviosa pois ja paloittele
parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari
minuuttia
2. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot ja keitä hiljalleen
5 minuuttia ja ota kattilasta muutama parsannuppu talteen koristeeksi. Jatka
keittämistä vielä kymmenisen minuuttia tai kunnes loput parsat ovat pehmeitä
3. Pilko pekoni ja paista rapeaksi pannulla. Laita
pekonipalat lautaselle talouspaperin päälle valumaan
4. Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita
savujuustokermaan maissitärkkelys ja lisää seos keittoon. Kuumenna ja anna
kiehua hiljalleen n. 3 minuuttia. Mausta keitto pippurilla
5. Annostele keitto kulhoihin ja laita annosten päälle
parsanuppuja ja pekonipalasia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti