18. toukokuuta 2019

Aurajuusto-perunasalaatti


Grillikausi on avattu ja makkarat ovat löytäneet tiensä jääkaappiini. Kotona grillatun makkaran paras kaveri on mielestäni kotitekoinen perunasalaatti. Teen perunasalaatin aina luotto-ohjeellani, johon tulee fetaa ja oliiveja. Useimmiten maustan salaatin valkosipulilla. Tämä ohje on periaatteessa hyvin samankaltainen, mutta vielä hieman simppelimpi. Kastike oli mielestäni hieman erikoinen öljyineen, mutta maultaan kuitenkin herkullinen. Ihan pelkkä turkkilainen jogurtti maustettuna käy salaattiin hyvin. Ohje sattui silmääni Yhteishyvän nettisivuilta ja toteutin sen pienemmässä mittakaavassa ja hieman ainesosien suhteita muunnellen. Tämä ohje menee jatkoon!




















2 annosta

300 g perunoita
2 rkl tuoretta ruohosipulisilppua
50 g aurajuustoa
muutama kalamata-oliivi

kastike:
0,4 dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl sinappia
mustapippuria
pikkuripaus suolaa

1. Kuori perunat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi. Keitä perunapalaset suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Jätä jäähtymään
2. Murustele aurajuusto kulhoon ja sekoita sen joukkoon ruohosipuli, puolitetut oliivit ja jäähtyneet perunat
3. Valmista kastike sekoittamalla ainekset tasaiseksi seokseksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti