Grillikausi on avattu ja makkarat ovat löytäneet tiensä
jääkaappiini. Kotona grillatun makkaran paras kaveri on mielestäni kotitekoinen
perunasalaatti. Teen perunasalaatin aina luotto-ohjeellani, johon tulee
fetaa ja oliiveja. Useimmiten maustan salaatin valkosipulilla. Tämä ohje on
periaatteessa hyvin samankaltainen, mutta vielä hieman simppelimpi. Kastike oli
mielestäni hieman erikoinen öljyineen, mutta maultaan kuitenkin herkullinen.
Ihan pelkkä turkkilainen jogurtti maustettuna käy salaattiin hyvin. Ohje sattui
silmääni Yhteishyvän nettisivuilta ja toteutin sen pienemmässä mittakaavassa ja
hieman ainesosien suhteita muunnellen. Tämä ohje menee jatkoon!
2 annosta
300 g perunoita
2 rkl tuoretta ruohosipulisilppua
50 g aurajuustoa
muutama kalamata-oliivi
kastike:
0,4 dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl sinappia
mustapippuria
pikkuripaus suolaa
1. Kuori perunat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.
Keitä perunapalaset suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Jätä
jäähtymään
2. Murustele aurajuusto kulhoon ja sekoita sen joukkoon
ruohosipuli, puolitetut oliivit ja jäähtyneet perunat
3. Valmista kastike sekoittamalla ainekset tasaiseksi
seokseksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti