17. kesäkuuta 2019

Gribiche-kastike

Kanamunakastike on kuulunut lapsuuteni ruokapöytään ja erityisesti muistan, että paksua valkoista kastiketta syötiin makaronien ja verilettujen kanssa. Tätä yhdistelmää olen muutaman kerran tehnyt aikuisenakin ja aivan yhtä herkullista se on ollut silloinkin!

Nyt eteeni sattui erilainen kanamunapohjainen kastike, joka oli täynnä makuja, jotka eivät kuulu siihen kanamunakastikkeeseen, johon olen tottunut. Valkoisen värin sijasta tämä kastike oli vihreää ja kermaisen täyteläisyyden korvasi raikkaan hapokas maku. Vahvat makut suorastaan purskahtivat suussa.

Alkuperäisessä ohjeessa, jonka löysin Glorian Ruoka&viini -lehden numerosta 3/2017, kastike syötiin lihan kanssa. Meillä kastike höysti pannulla paistetut kuhafileet ja nuudelit. Monikäyttöinen kastike siis, joka raikkaudellaan sopii hyvin vaikkapa rasvaisten grilliruokien kaveriksi mutta aivan yhtä hyvin myös kevyelle kala-aterialle.



2-3 annosta

2 kananmunaa
1 ruukku persiljaa
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
1-2 rkl huoneenlämpöistä vettä

1. Keitä kananmunia 8 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Kuori jäähtyneet kananmunat ja hienonna ne hienoksi silpuksi
2. Hienonna lehtipersilja ja sekoita silppu kananmunien joukkoon
3. Sekoita toisessa kulhossa öljy, sinappi, etikka ja suola. Kaada seos kananmunaseokseen ja sekoita huolellisesti
4. Ohenna kastike vedellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti