23. syyskuuta 2019

Grillattu kukkakaali

Tähän näppärään kasvislisukkeen ohjeeseen törmäsin netissä Kotilieden sivuilla. Ohjeessa kukkakaalit oli pujotettu vartaisiin ja grillattu. Minä oikaisin hieman ja paistelin kukkakaalipalaset muurikassa. Yhtä hyvin kukkakaalit voi paistaa parilapannulla, tavallisella paistinpannulla, grillata grillikorissa tai paahtaa talvisaikaan uunissa.



1 keskikokoinen kukkakaali

maustekastike:
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl fariinisokeria (laitoin vaahterasiirappia)
1 rkl chilikastiketta

1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kaali paloiksi ja laita ne kulhoon
2. Sekoita maustekastikkeen ainekset sekaisin ja kaada kastike kukkakaalipalojen päälle. Pyörittele sekaisin niin, että maustekastiketta menee kukkakaaleihin kauttaaltaan
3. Kypsennä esimerkiksi muurikassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti