28. syyskuuta 2019

Meksikolaiset maissiletut

Taas kokkailtiin ruokakaapin jämät edellä. Ostin polentasuurimoita jossain vaiheessa kuharuokaa varten eikä sitä tietysti kovinkaan paljoa siihen mennyt. Leivoin yhden pataleivän, johon laitoin osan polentaa ja tein yhden kerran sieniä ja pekonia polentan kera. Mutta siltikin pussissa nökötti suurimoita vielä yllin kyllin.

Vanhasta Maku-lehdestä (2/2004) löysin näiden lettujen ohjeen, joihin sain taas pienen määrän polentaa menemään. Tein lettujen täytteeksi tortillatyyliset täytteet, koska jääkaapissa oli edellisen päivän nacho-salaattiateriasta jääneitä kasviksia. Maustoin jauhelihan joskus näytteenä saadulla nacho-mausteseoksella. Ja olinpas tyytyväinen, ei mennyt taas mitään hukkaan.



6 lettua

0,5 dl polentajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
0,5 dl kermaa
0,5 dl vettä
4 kananmunaa
2 tl voisulaa

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet
2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, nesteet ja voisula.
3. Kaada jauhot kananmunaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 20 minuuttia
4. Paista pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti