7. maaliskuuta 2020

Greippi-fenkolisalaatti

Greippi ja fenkoli ovat muruseni suosikkeja ja tämä salaatti on aivan häntä varten tehty. Salaatti oli todella voimakkaan makuinen minun suuhuni ja mietinkin, että makea omena tai mieto juusto olisi voinut täydentää tätä vahvojen ja happamien aineksien salaattia. Tämä toimii varmasti hyvin kesällä rasvaisen grillipihvin kaverina. Tätä teimme kuitenkin talvisaikaan ja salaatin kaveriksi paisteltiin ohuet porsaan leikkeet. (Ohje: K-ruoka 3/2018)



4 annosta

250 g fenkolia
1 pieni punasipuli
2 verigreippiä
75 g retiisejä
150 g salaattia

pikkelöintiliemi:
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Keitä pikkelöintiliemen ainekset pienessä kattilassa ja jätä jäähtymään siksi aikaa kun valmistelet muut ainekset
2. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kaada pikkelöintiliemi kasvisten päälle ja nosta jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.
3. Leikkaa verigreipit kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele ne. Viipaloi retiisit
4. Revi salaatti lautasille tai laakealle tarjoiluvadille. Asettele salaatin päälle fenkoli-sipuliseos ilman lientä. Nostele päälle retiisiviipaleet ja greippipalaset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti