10. elokuuta 2020

Kermainen maksakastike

Viime syksynä sain harvinaista herkkua, eli tuoretta hirven maksaa. Hirven maksan kelpoisuudesta ihmisravinnoksi ollaan montaa mieltä, eikä Evira taida sen syömistä suositella lainkaan. Mutta jos nyt kerran elämässään tähän pääsee käsiksi, niin luulenpa, että se ei tätä venettä kaada.

Maksapala, jonka sain, oli sen verran suuri, että pakastin osan ja osan valmistin ruuaksi tuoreeltaan tällä ohjeella. Aivan mahtavaa! Nyt loppukeväästä sulatin loput maksasta ja tein aivan perinteisen kermaisen maksakastikkeen. Tässä ei mitään ihmeellistä ole, laitan ohjeen lähinnä muistiin itselleni.

 










 

 

300 g naudan maksaa

voita paistamiseen

suolaa

mustapippuria

2 dl kuohukermaa

1 tl dijon-sinappia

1 rkl lihafondia

timjamia

 

1. Leikkaa maksa viipaleiksi ja poista tarvittaessa kalvot

2. Ruskista maksapalat kuumalla pannulla voissa pikaisesti. Älä paista liikaa, ettei maksa mene harmaaksi ja sitkeäksi, ihan parisen minuuttia riittää! Mausta suolalla ja mustapippurilla ja nosta syrjään

3. Laita pannulle kerma, sinappi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes kerma sakenee. Lisää halutessasi hieman vettä. Mausta timjamilla

4. Sekoita maksapalat kastikkeeseen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti