12. elokuuta 2020

Tonnikala-sulatejuustopasta

Pitkän iltavuoron jälkeen pääsin vaihtamaan suoraan laiskottelumoodiin ja istuskelemaan ja katsomaan kun ruoka valmistuu ja tupsahtaa eteeni pöytään valmiiksi lautaselle laitettuna. Tonnikalapasta onkin näppärää ja hyvää arkiruokaa, jota tulee tehtyä aivan liian harvoin! Nyt sainkin itselleni uuden ja erittäin hyväksi todetun ohjeen. Uskoisin tämän maistuvan myös lapsille! Pastan makua saa vaihdeltua käyttämällä eri makuisia juustoja. Meillä käytössä oli viherpippuri-juusto, joka antoi mukavan kipakan taustamaun ruualle. 

 











 

250 g pastaa

1 sipuli

1 rkl tomaattipyreetä

1 iso tomaatti

luraus öljyä

2 purkkia tonnikalaa (à 105g)

2 dl kermaa

150 g Koskenlaskija-juustoa

0,5 sitruunan mehu

pieni nippu tilliä

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

 

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Aloita kastikkeen valmistus pastan kypsymistä odotellessa

2. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo tomaatti ja leikkaa se lohkoiksi. Poista lohkoista pehmeä sisus ja kuutioi malto

3. Kaada öljy pannulle ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää pannulle tomaattipyree ja kypsennä pari minuuttia. Lisää tomaatit ja kypsennä vielä hetki

4. Lisää pannulle tonnikala ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele hetki kunnes kastike alkaa saostua

5. Kuutioi juusto ja lisää se pannulle. Kuumenna sekoitellen kunnes juusto sulaa

6. Purista sitruunasta mehu. Hienonna tilli ja sekoita se kastikkeeseen sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla

7. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti