16. elokuuta 2020

Limegraavatut kurkut

Tänä kesänä kasvatimme mökillä ensimmäistä kertaa avomaan kurkkuja. Kurkkuja olen itse kasvatellut aiemmin parvekkeella ja takapihan viljelylaatikoissa, ja sato on ollut joka kerta todella runsas! Eikä tämäkään vuosi ollut aiempia huonompi! Voisipa sanoa, että kurkkua pukkaa!

Mökillä saimme syödä taas ihanaa kotimaista ja taatusti tuoretta kuhaa ja sen lisukkeeksi murunen teki näitä herkullisia limekurkkuja. Olivat helppoja, nopeita, maukkaita ja sopivat todella hyvin kalan lisukkeeksi! Raikkaat ja rapsakat kurkut sopivat hyvin myös rasvaiselle ja mausteiselle grilliruualle. Vielä on syksyä jäljellä ja avomaankurkkua on tarjolla edullisesti! Siispä kokeilemaan! (Ohje: Maku 5/2020)

 











 

2 avomaan kurkkua

1 lime

0,5 tl suolaa

0,5 rkl sokeria

ripaus mustapippuria

 

Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pitkittäin viipaleiksi. Levitä viipaleet laakealle vadille. Purista viipaleiden päälle limen mehu ja ripottele myös suola, sokeri ja pippuri. Anna tekeytyä vartin verran ennen tarjoamista

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti