28. tammikuuta 2021

Kylmäsavulohi-fenkolipasta

Reseptilootan antimia on taas kaiveltu ja etsinnässä oli jälleen kerran nopeaa arkiruokaa aikuiseen makuun. Löysin nopeasti etsimäni ja toiseksi viikon pikaisista valikoitui tämä lohi-fenkolipasta. Fenkoli on itselläni vielä opettelun alla, mutta suu alkaa jo oppia tykkäämään tästäkin mausta. Kylmäsavulohen suolaisuus taittoi fenkolin makua mukavasti ja lopputulos oli juuri sopiva. Piparjuurituorejuusto oli ensimmäistä kertaa testissä ja myös sen käyttötapa – eli pastaan sekoittaminen – oli uusi juttu. Se idea toimikin loistavasti! Kasvis-lohiseokseen sekoitettaessa tuorejuusto olisi sulanut huomattavasti hitaammin ja ahkera sekoittelu olisi rikkonut lohen rakenteen aivan liian hienoksi. Tämän ruuan voi hyvin tehdä myös lämminsavulohesta tai aivan tavallisestakin tuoreesta lohesta. Kylmäsavulohi on mielestäni kuitenkin paras valinta napakamman rakenteensa vuoksi. (Ohje: Maku 6/2018) 

 


 

 






 

 

 

4 annosta

 

300 g pastaa

1 iso fenkoli

1/3 purjoa

oliiviöljyä

0,25-0,5 tl suolaa (kalan suolaisuudesta riippuen!)

1 tl hunajaa

200 g kylmäsavulohta

150 g piparjuurituorejuustoa

mustapippuria myllystä

 

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan

2. Huuhdo, halkaise ja viipaloi fenkoli ja purjo. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Mausta suolalla ja hunajalla

3. Paloittele lohi ja lisää se pannulle. Kypsennä pari minuuttia, kunnes kala saa hieman väriä, mutta rakenne pysyy kuitenkin ehjänä.

4. Ota pastan keitinvedestä noin 1 dl talteen. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä ja tuorejuusto. Lisää pastan keitinvettä tarvittava määrä niin, että se muodostaa juuston kanssa kastikkeen pastan joukkoon

5. Annostele lautasille pasta ja sen päälle lohi-fenkolipaistosta. Viimeistele annokset mustapippurilla

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti