18. tammikuuta 2021

Kebab by Hard Kokki

Kotikebabia tein vuosia sitten melko useinkin ja nyt viime vuosinakin pari kertaa möyhensin jauhelihasta pötköä ja paistelin sen uunissa kypsäksi. Ihan hyvää, mutta vaivaaminen ilman konetta on melko työlästä ja usein uunista putkahti liian vähän vaivattu hyvin paljon lihamureketta muistuttava tuotos, joka mureni helposti leikatessa.

Nytpä Hard Kokin Yotube-kanavalta löytyikin aivan erilainen ohje ja tapa tehdä kotikebabia! Mausteet sekoitetaan jauhelihan sekaan, erityistä möyhentämistä massa ei tarvitse ja taikinapötikkä laitetaan sitten yöksi pakastimeen! Puolijäinen liha leikataan raakana lastuiksi ja kypsennetään uunissa pellin päällä pikaisesti. Hieman tuntui kummalliselta, mutta kyllä vaan tämä toimi oikein hyvin! Mausteseosta jokainen voi säätää oman maun mukaiseksi, alla olevat määrät testasin omassa keittiössä ja totesin osapuilleen sopiviksi.

 


 

 






 

400 g naudan jauhelihaa

0,5 tl chiliä

0,5 tl mustapippuria

0,5 tl jeeraa

0,5 tl jauhettua korianteria

1 tl sinapinsiemeniä

1 tl oreganoa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl paprikajauhetta

1 tl timjamia

1,5 tl suolaa

 

1. Mittaa mausteet mortteliin ja jauha tasaiseksi seokseksi

2. Sekoita mausteseos jauhelihan sekaan. Vaivaa massaa sen verran, että siitä tulee tasainen.

3. Kääri liha kelmuun ja pakasta seuraavaan päivään

4. Anna jäisen lihan sulahtaa huoneenlämmössä 15-30 minuuttia ja leikkaa se selvästi jäisenä/kohmeisena ohuiksi viipaleiksi

5. Levitä viipaleet kahdelle uunipellille leivinpapereiden päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa muutama minuutti per pelti. Tarkkaile kypsymistä – ohuet lastut kuivahtavat uunissa helposti

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti