Joulun pyhien lihaisten aterioiden jälkeen alkoi tehdä mieli jotain vähän kevyempää ja suuntasin katseeni Jamie Oliverin Vege-kirjaan. Sieltä bongasin tämän vegechilin ohjeen, josta ei makua ja lämpöä puuttunut! Bataatti toi ruokaan ihanaa täyteläisyyttä ja täyttävyyttä ja tällä täyttyi vatsa helposti. Jälleen kerran olen Jamien ohjetta hieman muokannut omaan keittiöön ja tyyliin sopivaksi.
3-4 annosta
1 rkl öljyä
1 tl jeeraa
1 tl paprikajauhetta
250 g bataattia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 paprika
kourallinen vihreitä papuja
0,5 sitruunan kuori
2 tomaattia
chilikastiketta maun mukaan
suolaa
mustapippuria
2,5 dl vettä
0,5 rkl hunajaa
1. Valmistele kasvikset: kuori bataatti ja kuutioi se. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele paprika, poista siitä siemenet ja paloittele. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Paloittele tomaatit
2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää sen joukkoon jeera ja paprikajauhe. Kuumenna pari minuuttia. Lisää pannulle bataatti ja kuullota pari minuuttia
3. Lisää seuraavaksi pannulle sipuli, valkosipuli ja paprika ja jatka kypsentämistä kunnes sipuli hieman pehmenee. Lisää pavut, sitruunankuori ja tomaatit ja mausta chilikastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä taas pari minuuttia
4. Lisää pannulle vesi ja hunaja. Hauduttele miedolla lämmöllä noin vartin verran kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä ja koostumus on selvästi saostunut
5. Tarjoa riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti