7. maaliskuuta 2021

Vietnamilaiset pyörykät – Bun Cha

Lihapullat ovat meidän perheessä kaikkien mieleen. Eräälle sunnuntai-illan perheaterialle ajattelinkin vetäistä tällaisen ”varman” valinnan kokeilevan keittiön saralla. Muuten olivat ihan hyviä, mutta sokeria ohjeessa oli sekä minun että lasten mieleen liikaa. Muruselle maistui hyvin vähän makeammatkin pyörykät!

Kastikkeeksi valmistin nuoc cham -dippikastikkeen, joka myös oli maultaan hyvä, mutta koostumukseltaan liian ohut – tämän voisi tietysti tehdä lämpimänä versiona ja suurustaa maizenalla. Pienellä jalostuksella tämäkin menee jatkoon! (Alla olevaan ohjeeseen sokerin määrää on hieman vähennetty) (Ohje: Maku 1/2020)

 


 

 

 





 

pyörykät:

2 rkl vettä

1 rkl sokeria

2 valkosipulin kynttä

1 shalot-sipuli

1 tl sitruunaruohitahnaa

400 g porsaan jauhelihaa

2 rkl kalakastiketta

0,5 rkl osterikastiketta

0,25 tl mustapippuria

 

viimeistelyyn:

tuoretta minttua ja korianteria

 

nuoc cham -dippikastike:

0,5 dl sokeria

1 dl kiehuvaa vettä

3 rkl kalakastiketta

1,5 rkl limemehua

0,5 rkl riisiviinietikkaa

chiliä maun mukaan

2 valkosipulin kynttä

 

1. Valmista ensin pyörykät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi

2. Kuori ja hienonna sipulit ja laita ne kulhoon jauhelihan ja muiden aineksien kanssa. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia

3. Pyörittele massasta lihapullia ja paina ne kevyesti hieman litteämmiksi. Paista kypsiksi öljyssä pannulla tai uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi valmiit pyörykät tuoreilla yrteillä

4. Valmista dippikastike. Sekoita sokeri kiehuvaan veteen, sekoittele kunnes sokeri on liuennut. Sekoita muuta ainekset joukkoon – chili hienonnettuna ja valkosipuli raastettuna tai murskattuna

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti