15. elokuuta 2021

Grillibroileritortillat

Vielä on grillikesää – tai -syksyä – jäljellä. Menneenä kesänä grillailu jäikin lopulta yllättävän vähälle. Etelään päin oleva takapiha oli hellekesänä tukalan kuuma, eikä ulkona kokkailu houkutellut! Täytyy toivoa nyt pitkää ja lämmintä syksyä ja nautiskella grillailusta kun sää on hieman viilentynyt.

Loman jälkeen olen yrittänyt nyt hieman keventää ruokavaliota arkisin, mutta viikonloppuna täytyy hieman herkutella! Poikien kanssa pidimme tortilla-lauantaita ja tein tällä kertaa perinteisen jauheliha- tai broilerinsuikaletäytteen tilalle grillattuja broilerivartaita. Marinadi oli mukavan tulinen ja raikas salaatti pehmensi makuja hyvin. Majoneesi oli tässä oikeastaan aika turha lisä, kun avokado toi mukavasti mehevyyttä täytteeseen. Grillikauden ulkopuolella broilerit voi kypsentää myös uunissa. (Ohje: Yhteishyvän ruoka-liite 3/2017)

 


 

 








 

6 annosta

 

broilerivartaat:

600 g broileria (paistileikettä tai rintafileetä)

1,5 rkl srirachaa (tai muuta vastaavaa chilikastiketta)

1 rkl hunajaa

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

 

avokado-retiisisalaatti:

1 avokado

1 lime

muutama retiisi

pala vesimelonia

0,5 kurkkua

100 g friseesalaattia

1 rkl oliiviöljyä

sormisuolaa

mustapippuria

 

lisäksi:

tortilloita

majoneesia

(juustoraastetta)

 

1. Valmistele ensin vartaat. Paloittele broilerin lihan sopiviksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset sekaisin ja laita palaset marinadiin. Marinoi puolisen tuntia lämpimässä tai pari tuntia jääkaapissa. Laita myös puiset varrastikut likoamaan veteen.

2. Valmista salaatti juuri ennen grillaamista ettei se ehdi vettyä. Halkaise avokado ja poista siitä kivi. Kaavi toinen puolikas leikkuulaudalle ja tilsi se haarukalla. Laita avokadosose kulhoon ja purista puolikkaan limen mehu päälle, sekoita hyvin.

3. Paloittele toinen avokadon puolikas, retiisit, vesimeloni ja kurkku ja revi salaatti. Laita salaatin ainekset kulhoon avokadososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

4. Sekoita pienessä kulhossa öljy, toisen limenpuolikkaan mehu, sormisuola ja mustapippuri. Sekoita kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista

5. Pujottele broilerinpalat varrastikkuihin ja grillaa ne kypsiksi

6. Annostele tortillaletun päälle majoneesia, salaattia ja broileria, kääräise rullalle ja nauti

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti