Viime syksynä metsät tarjoilivat satoaan sekä marjojen että
sienien merkeissä avokätisesti! Tatteja, suppilovahveroita ja kantarelleja
päätyi säilöön niin pakastettuna kuin kuivattunakin. Vaikka tuore sieni onkin
se kaikkein paras vaihtoehto, käy säilötty sienikin oikein hyvin ruuaksi uutta
tuoretta satoa odotellessa!
Useimmiten suppikset pääsevät keittiössäni pikaiseen pastakastikkeeseen kerman ja pekonin kanssa tai vieläkin pikaisempaan nuudeliwokkiin valkosipulin ja chilin maustamana. Nyt kokeilin jotain aivan uutta ja suppikset saivat pehmeän ja hieman itämaisen vivahteen kookosmaidon ja maapähkinävoin ryydittämänä. Erilaista, mutta todella hyvää tämäkin! Alkuperäisessä ohjeessa suolaa oli aivan liian vähän, joten lisäsin alla olevaan ohjeeseen pienen suolalisän. (Ohje Maku 7/2019)
4 annosta
n. 200 g riisinuudeleita
sienet:
7 dl suppilovahveroita
2 rkl seesamiöljyä
maapähkinävoikastike:
1 rkl inkivääriraastetta
1-2 valkosipulin kynttä
chiliä maun mukaan
1 rkl rypsiöljyä
4 dl kookosmaitoa
1 dl maapähkinävoita
2 rkl (riisiviini)etikkaa
1 rkl soijakastiketta
0,5 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
1. Pilko sienet ja paista niitä pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää seesamiöljy ja paistele vielä hetki. Siirrä sivuun
2. Kuumenna noin litra vettä kiehuvaksi. Laita nuudelit kulhoon ja kaada kuuma vesi päälle. Jätä tekeytymään
3. Kuori valkosipulin kynnet ja raaste ne. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä hetkinen öljyssä pannulla. Lisää loput kastikkeen ainekset ja kuumenna sekoittaen. Jos kastikkeesta tulee liian sakeaa, lisää hieman vettä
4. Nosta pehmenneet nuudelit kastikkeen sekaan ja lisää myös sienet. Sekoittele tasaiseksi, älä enää kuumenna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti