13. syyskuuta 2021

Suppis-Maapähkinävoinuudelit

Viime syksynä metsät tarjoilivat satoaan sekä marjojen että sienien merkeissä avokätisesti! Tatteja, suppilovahveroita ja kantarelleja päätyi säilöön niin pakastettuna kuin kuivattunakin. Vaikka tuore sieni onkin se kaikkein paras vaihtoehto, käy säilötty sienikin oikein hyvin ruuaksi uutta tuoretta satoa odotellessa!

Useimmiten suppikset pääsevät keittiössäni pikaiseen pastakastikkeeseen kerman ja pekonin kanssa tai vieläkin pikaisempaan nuudeliwokkiin valkosipulin ja chilin maustamana. Nyt kokeilin jotain aivan uutta ja suppikset saivat pehmeän ja hieman itämaisen vivahteen kookosmaidon ja maapähkinävoin ryydittämänä. Erilaista, mutta todella hyvää tämäkin! Alkuperäisessä ohjeessa suolaa oli aivan liian vähän, joten lisäsin alla olevaan ohjeeseen pienen suolalisän. (Ohje Maku 7/2019)

 


 

 

 





 

4 annosta

 

n. 200 g riisinuudeleita

 

sienet:

7 dl suppilovahveroita

2 rkl seesamiöljyä

 

maapähkinävoikastike:

1 rkl inkivääriraastetta

1-2 valkosipulin kynttä

chiliä maun mukaan

1 rkl rypsiöljyä

4 dl kookosmaitoa

1 dl maapähkinävoita

2 rkl (riisiviini)etikkaa

1 rkl soijakastiketta

0,5 tl suolaa

1 rkl fariinisokeria

 

1. Pilko sienet ja paista niitä pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää seesamiöljy ja paistele vielä hetki. Siirrä sivuun

2. Kuumenna noin litra vettä kiehuvaksi. Laita nuudelit kulhoon ja kaada kuuma vesi päälle. Jätä tekeytymään

3. Kuori valkosipulin kynnet ja raaste ne. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä hetkinen öljyssä pannulla. Lisää loput kastikkeen ainekset ja kuumenna sekoittaen. Jos kastikkeesta tulee liian sakeaa, lisää hieman vettä

4. Nosta pehmenneet nuudelit kastikkeen sekaan ja lisää myös sienet. Sekoittele tasaiseksi, älä enää kuumenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti