29. syyskuuta 2021

Feta-kikhernepihvit

Uudet kasvisruokaohjeet ovat aina tervetulleita ja tähän ihanaan ohjeeseen törmäsin Yhteishyvän nettisivuilla. Kikherneet ja feta ovat molemmat ruoka-aineita, joista tykkään paljon ja kun ne yhdistää, niin ei voi mennä pilalle. Pelkäsin hieman, että pihveistä tulee kuivia, mutta lopputulos oli mukavan mehevä. Lisukkeena näiden kanssa oli munanuudeleita ja kylmää sitruunaista jogurttikastiketta. 

 


 

 


 

 

 

 

 

n. 300 g esikäsiteltyjä kikherneitä

1 tl jeeraa

1 tl chilitahnaa (käytin punaista currytahnaa)

0,5 tl suolaa

0,5 dl korppujauhoja

0,5 sitruunan raastettu kuori

1 kananmuna

100 g fetajuustoa

 

1. Huuhtele ja valuta kikherneet ja laita ne kulhoon. Lisää kaikki muut aineet fetajuustoa lukuun ottamassa. Surauttele tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit käyttää myös leikkuuterällistä monitoimikoneen kulhoa.

2. Murustele massan joukkoon fetajuusto ja sekoita tasaiseksi

3. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja paista ne öljyssä rapean kypsiksi molemmin puolin. Minä käytin paistamisessa pikkulettupannua, jonka syvennyksiin nostelin massan lusikalla ja painelin sormin hieman kasaan.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti