16. syyskuuta 2021

Halloumi-hernepestopasta

Tämän ohjeen bongasin jo aikaa sitten facebook-kaverini seinältä heidän sitä valmistettuaan ja kylläpä vaan vaikuttikin herkulliselta. Ohjeen jätin näkösälle puhelimeni välilehteen, josta se vilkutteli minulle päivittäin pyytäen mahdollisuutta tulla tehdyksi. Koska viime aikoina olen yrittänyt hieman ryhdistäytyä ja oikaista ruokavaliotani vähemmän hiilareita sisältäväksi, niin pastaa ei tule puputettua ihan jatkuvasti. Näin ollen tämän(kin) ruuan valmistaminen joutui odottamaan aivan liian kauan.

Mutta mikäs siinä herkullista odotellessa onkaan! Lopputulos palkitsi odottamisen vaivan – olisipa vaan harmittanut, jos lautasella olisikin ollut jotain mikä ei olisi omaan suuhun maistunutkaan. Pelkäsin ruuan olevan todella suolaista halloumin vuoksi, mutta kokonaisuus oli oikein tasapainoinen. Herkullista! (Ohje: Hella&houkutus.blogspot.com)

 


 

 






 

4 annosta

 

hernepesto:

100 g pakasteherneitä

kourallinen basilikan lehtiä

1 dl cashew-pähkinöitä

1 dl parmesaaniraastetta

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

mustapippuria

1 valkosipulin kynsi

tilkka vettä

 

muuta:

300 g spagettia

100 g pakasteherneitä

0,5 dl cashew-pähkinöitä

1 pkt halloumijuustoa

 

1. Valmista ensin hernepesto. Sulata herneet ja soseuta kaikki peston ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää vettä varovaisesti lopussa saadaksesi sopivan koostumuksen.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää herneet joukkoon keittämisen loppuvaiheessa. Ota keitinvettä talteen noin desin verran ennen kuin valutat pastan

3. Rouhi pähkinät ja kuutioi halloumi

4. Sekoita kuuman pastan joukkoon pesto, pähkinät ja halloumi. Rouhi annosten päälle halutessasi mustapippuria ja raasta hieman parmesaania

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti