Eggnogista on ohjeita yhtä paljon kuin on tekijöitäkin,
mutta yhdistävänä tekijänä ohjeille on kananmuna, maito ja muskottipähkinä.
Juoman voi nauttia kuumana tai kylmänä ja koristeluun voi käyttää kermavaahtoa,
kanelia tai vaikkapa suklaata.
Minä tein munatotia nyt ensimmäistä kertaa Anna-lehden nettisivuilta löytyneen ohjeen pohjalta. Juoman nautimme kylmänä ja maku oli mukavan lempeä. Makeutta kaipasimme juomaan hieman lisää, joten alla olevaan ohjeeseen on lisätty hieman vaahterasiirappia. Mukava talvinen juoma!
2 annosta
2 kananmunan keltuaista
2 rkl sokeria
3 dl maitoa
1 dl kermaa
puolikas vaniljatanko
0,25 tl muskottipähkinää
1 rkl vaahterasiirappia
1,25 dl tummaa rommia
1. Vispaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
2. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös muskottipähkinä ja kuumenna kiehuvaksi
3. Anna seoksen jäähtyä hetkinen ja kaada se vähitellen keltuaisvaahdon päälle samalla voimakkaasti vispaten
4. Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja rommi ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti