13. marraskuuta 2023

Broccoliininuudelit ja chiliöljy

Tämän ruuan sielu on ihanan vahva mausteöljy, joka valmistettiin minulle uudella tavalla. Tuoreet ja kuivat makuaineet laitettiin astiaan ja päälle kaadettiin kuuma öljy, johon maut sitten uuttuivat nopeasti. Kuuma öljy pehmensi myös valkosipulin ja inkiväärin tiukkoja makuja, kun ne pääsivät hieman kypsymään öljyssä. Tein chiliöljyn ennakkoon ja säilytin sen jääkaapissa, jolloin ruoka saatiin arki-iltana nopeasti lautasille ilman suurempia näpräilyjä. Suosittelen kokeilemaan tätä! Mausteisten nuudeleiden kaveriksi käy erilaisten kasvisten lisäksi myös broileri, kala tai tofu – ihan oman maun mukaan. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 7/2022)

 


 

 








 

4 annosta

 

chiliöljy:

2 rkl tuoretta inkivääriraastetta

4 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)

chiliä maun mukaan (tuoretta tai kuivaa)

2 kevätsipulia

2 rkl seesaminsiemeniä

2 tähtianista

0,25 tl suolaa

1 dl rypsiöljyä

0,5 dl seesamiöljyä

 

lisäksi:

400 g nuudeleita

200 g broccolineja

4 kananmunaa

1 rkl öljyä

0,5 tl suolaa

0,5 dl soijakastiketta (laitoin vähemmän)

0,5 dl riisiviinietikkaa (laitoin vähemmän)

2 kevätsipulia

 

1. Valmista ensin chiliöljy. Kuori inkivääri ja valkosipulin kynnet ja raasta ne kuumuutta kestävään astiaan (käytin lasipurkkia). Hienonna myös chilit ja kevätsipulit. Lisää ne ja muut öljyn mausteet purkkiin. Mittaa öljyt pieneen kattilaan ja kuumenna ne tulikuumiksi. Kaada kuuma öljy varovasti purkkiin. Sekoita ja jätä tekeytymään.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa broccoliinit pienemmiksi paloiksi ja lisää ne nuudeleiden joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 3-4 minuuttia. Valuta kun ovat kypsiä

3. Paista tai keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen

4. Poimi tähtianikset pois mausteöljystä ja kaada puolet siitä isolle paistinpannulle. Lisää nuudeli-broccoliiniseos pannulle ja sekoittele nopeasti niin, että maut tasaantuvat. Lisää pannulle soijakastike ja riisiviinietikka ja kuumenna sekoitellen vielä puolisen minuuttia

5. Kokoa annokset ja viimeistele ne hienonnetulla kevätsipulilla ja tuoreella chilillä. Nosta loppu mausteöljystä pöytään, jolloin sitä voi lisätä vielä annosten päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti