10. marraskuuta 2023

Pähkinä-suklaakakku

Nytpä löytyi mehevääkin mehevämpi ja tuhdin täyteläinen suklaakakun ohje! Tätä tehdessäni vannoin jälleen kerran, että en tee enää IKINÄ suklaakuorrutetta. Jälleen kerran - niin kuin kohdallani aina – kuorrute oli aivan liian löysää ja se valui pitkin poikin lautasta, pöytää ja lopulta myös jääkaappia, jonne kakun äkkiä tyrkkäsin jähmettymään. Mutta kun maistelin palasen kakkua, aloin jo suunnittelemaan seuraavaa leivontakertaa! Tämä maistui kaikille syöjille! (Ohje: yhteihyvä.fi)

 


 

 

 







 

200 g tummaa suklaata

200 g margariinia

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

kuorrute:

1 dl kuohukermaa

2 dl pähkinä-suklaalevitettä (Nutella)

 

koristeluun:

suklaata ja pähkinöitä rouhittuna

 

1. Pingota irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.

2. Sulata margariini ja paloittele suklaa lämpimän margariinin joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut

3. Yhdistä kuivat aineet kulhossa

4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

5. Siivilöi kuiva-aineet taikinaan vähissä erin ja kääntele tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon jäähtynyt suklaaseoks

6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen irrottamista

7. Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa ja sekoita joukkoon nutella. Anna kuorrutteen jäähtyä ennen kuin levität sen kakun päälle. Koristele esimerkiksi pähkinä- ja suklaarouheella

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti