Arki-iltaan vähän jotain muuta. Tahna on tässä ohjeessa se juttu ja maun antaja. Lisäsin leipiin vielä pekonia ja juustoa, että saatiin leivistä ruokaisa ateria. Pelkällä broilerillakin tulee hyvää!
Tahnaa oli reilusti ja tein ylijääneestä tahnasta pastaa. Paistoin pienen palan kuutioitua lohta ja laitoin lopun tahnan pannulle. Ohensin ruokakermalla ja sitruunalla ja ripsautin päälle vielä hieman mustapippuria. Todella hyvää! (Ohje: Maku 7/2023)
2 annosta
4 viipaletta paahtoleipää
2 kpl broilerin ohutleikkeitä (käytin paahdettuja kanalastuja)
(4 viipaletta pekonia)
(2 viipaletta juustoa)
salaattia maun mukaan
Green Goddess -tahna:
1 valkosipulin kynsi
puolikas sipuli
0,5 sitruunan mehu
0,25 dl oliiviöljyä
60 g cashewpähkinöitä
0,5 dl parmesaaniraastetta
0,5 rkua basilikaa
40 g babypinaattia
0,5 tl suolaa
(laitoin vielä hieman ricottaa, kun sitä oli jääkaapissa tähteenä ja tahna vaikutti paksulta)
1. Valmista tahna: kuori sipulit ja paloittele ne. Laita kaikki tahnan ainekset monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. Mikäli tahna on paksua, voit ohentaa sitä öljyllä tai vedellä.
2. Paista pekoni rapeaksi ja broilerin leikkeet kypsiksi pekonin rasvassa
3. Levitä kaikille leiville tahnaa. Laita kahden leivän päälle ensin salaattia, sen päälle broilerin leikkeet ja muut täytteet. Laita toiset leivät kansiksi ja paina tiiviisti vastakkain. Leikkaa halutessasi kolmioiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti