18. tammikuuta 2025

Sinisimpukat

Viime talvena lomaillessani Ylläksellä sain maistaa ensimmäistä kertaa sinisimpukoita. Joskus olen purkkisimpukoita maistanut, mutta ne eivät olleet makuuni. Nyt pääsin tutustumaan pakastettujen sinisimpukoiden valmistamiseen niin sanotusti olan takaa kurkkien. Mökkimme emäntä kertoi heidän syövän kotona simpukoita usein ja monesti katkarapurisoton kaverina – niin kuin tälläkin kertaa. Simpukoiden valmistaminen oli helppoa ja nopeaa ja maku oli aivan erilainen, kuin säilöttyjen simpukoiden.

Pääsiäisenä olimme kuopuksen kanssa kaksi kotona ja testasin simpukoiden valmistamista itsekin. Hyvin onnistuivat ja maistuivat mahtavilta – katkarapurisoton kera. Kuopus ei simpukoista välittänyt, rohkeasti maistoi kyllä! Jäipähän minulle enemmän!

 


 

 






 

450 g pakastettuja simpukoita

1 valkosipulin kynsi

1 pieni sipuli

nokare voita

1 dl valkoviiniä

2 dl vettä

 

1. Ota pakastesimpukat pakkauksestaan ja heitä pois kaikki avonaiset simpukat. Ota kiinni olevat talteen

2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata kattilassa nokare voita ja kuullota sipuleita hetki

3. Lisää kattilaan nesteet ja kuumenna kiehuvaksi

4. Laita simpukat kattilaan ja keitä niitä kannen alla viitisen minuuttia. Ravistele kattilaa välillä, että simpukat höyrystyvät tasaisesti

5. Ota valmiit simpukat liemestä ja heitä kaikki kiinni olevat pois. Vain kypsennyksen aikana auenneet simpukat ovat syötäviä

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti