29. toukokuuta 2025

Välimeren marinadi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

noin 1kg:lle lihaa 

 

0,5 dl tuoreita yrttejä (timajami, rosmariini, oregano tmv.) hienonnettuna

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

 

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita muovipussiin marinoitavan lihan kanssa. Sulje pussi ja kääntele sekaisin. Marinoi jääkaapissa 2-8 tunnin ajan lihan paksuudesta riippuen. Me marinoitiin tällä broilerin ohutleikkeitä ja kaksi tuntia riitti maustumiseen reilusti! Lautasella broilerin kanverna myös täytettyjä tomaatteja, grillileipää ja jogurttikastiketta. (ohje: Maku 5/2023)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti