Kotimaisten kasvisten sesonki alkaa olla käsillä! Kesäkurpitsa on parhaimmillaan, samoin kuin tomaatit ja myös kotimaista paprikaa kasvaa kasvihuoneissa. Tähän ruokaan saa yhdistettyä kesän monia makuja ja kasvisten keveyttä. Kikherneet ja halloumi tuovat ruokaan myös täyttävyyttä ja runsaan proteiinilisän eli tämä on kasvisruokaa parhaimmillaan! Ateriaksi tämä täydentyy turkkilaisella jogurtilla ja rapealla tuoreella leivällä. (Ohje: K-ruoka 12/2024)
1 kesäkurpitsa (400 g)
200 g suippopaprikoita
1 iso punasipuli
250 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
1 tlk kikherneitä
250 g halloumia
mausteöljy:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl jeeraa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl chilirouhetta
0,5 tl oreganoa
1. Huuhtele kasvikset ja kuori sipuli. Paloittele kaikki kasvikset ja laita ne kulhoon. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne kulhoon myös
2. Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään sekaisin ja kaada seos kasvisten joukkoon. Sekoittele niin, että mausteöljy tarttuu tasaisesti kasviksiin.
3. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia
4. Paloittele kasvisten kypsyessä halloumi ja lisää palat uunipellille. Jatka kypsentämistä vielä noin vartin verran. Voit käyttää lopussa myös grillivastusta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti