17. elokuuta 2025

Sitruuna-vadelmablondies

Vadelmien aika on alkaa olla käsillä taas! Meidän mökkimaisemissamme vadelmat eivät tänä kesänä oikein kasvaneet. Olisiko kylmä alkukesä yhdistettynä porottavan kuumaan hellejaksoon vaikuttanut avonaisella paikalla kasvavien vadelmapuskien kukoistukseen. Onneksi vadelmia saa myös pakastealtaasta mikäli akuutti tarve sattuu iskemään!

Tämä leivonnainen on makea ja tuhti, mutta vadelma ja sitruuna raikastavat kokonaisuutta mukavasti. Ei tätä siltikään kovinkaan suurta palaa tarvitse syödä, kun makeannälkä on varmasti tyydytetty! Parhaimmillaan tämä on varmaankin pieninä suupalasina juhlien noutopöydässä tarjottuna. Suupalan voi jalostaa myös leivokseksi pursottamalla päälle kermavaahtoa ja koristelemalla tuoreilla vadelmilla. (ohje: K-ruoka 5/2024)

 


 

 






 

250 g voita

3 dl sokeria

2 kananmunaa

2 tlk (à 397g) kondensoitua maitoa (makeutettua)

1 rkl sitruunankuoriraastetta

1 dl sitruunamehua

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

200 g pakastevadelmia

 

koristeluun:

tomusokeria ja tuoreita vadelmia

(laitoin kuuman piirakan päälle valkosuklaarouhetta)

 

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja lisää seokseen huoneenlämpöiset kananmunat samalla voimakkaasti vatkaten

2. Lisää seokseen kondensoitu maito sekä sitruunan kuori ja mehu. Sekoita tasaiseksi

3. Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin ja lisää ne taikinaan. Kääntele tasaiseksi

4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele jäiset vadelmat taikinaan.

5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi (n. 48 palaa)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti