Burgerimiehet Pohjois-Amerikassa ja me testaamassa meille uutta Akseli Herlevin burgeriohjetta. Tässä koimme olevan kaksi ongelmaa. Ensinnäkin rakenne oli melko mössöinen ja juustotahna valui uunipellille. Tähän tuumasimme ratkaisuksi jättää ohjeessa oleva ranskankerma kokonaan pois, jolloin tahna pysyy varmasti paremmin kasassa uunissa.
Toinen ongelma mielestämme oli liiallinen mausteiden ja makujen määrä ja siinä syödessämme makustelimme mikä maistuu sopivasti ja mikä liikaa ja toisaalta mikä maku ei pääse esille lainkaan. Alla olevaa ohjetta muokattu meidän suuhumme leppoisammaksi ja simppelimmäksi ja tätä tehdään varmasti toistekin. Erityisesti leivitetyt tomaatit ja remoulade-kastike olivat tässä hyviä elementtejä! Akselin ohje löytyy netistä, mikäli haluat alkuperäistä tujua burgeriisi!
2 burgeria
leivitetyt tomaatit:
2 vihreää tomaattia (täältä ei saanut, joten tein ihan tavallisista terttutomaateista)
muutama luraus vihreää tabascoa
ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
paistamiseen öljyä
Creole-remoulade -kastike:
0,5 dl majoneesia
0,5 rkl dijonsinappia
muutama viipale suolakurkkua
1 kevätsipulin varsi
0,25 tl mustapippuria rouheena
0,25 tl kuivattua oreganoa ja timjamia
pieni luraus vihreää tabascoa
Pimento cheese:
n. 2 dl cheddarraastetta
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
n. 0,5 dl säilöttyjä paprikaviipaleita
ripaus suolaa ja mustapippuria
burgeriin:
2 sämpylää
2 kpl naudanjauhelihapihvejä
ripaus suolaa ja pippuria
1. Muotoile jauhelihapihvit valmiiksi ja mausta ne kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Jätä huoneenlämpöön odottamaan
2. Valmistele leivitetyt vihreät tomaatit. Pilko tomaatit viipaleiksi ja levitä ne lautaselle. Pirskottele päälle vihreää tabascoa ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Jätä tomaatit maustumaan.
3. Valmistele leivityspiste: laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle korppujahot ja kolmannelle kananmuna, jonka rakenne on vispattu haarukalla rikki
4. Valmista remoulade-kastike. Hienonna suolakurkku ja kevätsipuli hienoiksi ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset sekaisin. Jätä odottamaan
5. Valmista Pimnento cheese. Hienonna paprikaviipaleet ja sekoita ainekset paksuksi tahnaksi
6. Laita uuni lämpiämään 225-asteeseen. Halkaise sämpylät ja voitele sisäpinnat halutessasi kevyesti öljyllä tai voisulalla
7. Valmista tomaatit: kuumenna öljyä paistinpannulla kuumaksi. Kastele tomaattiviipaleet ensin vehnäjauhoon, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoon. Paista öljyssä rapeiksi ja nosta odottamaan
8. Paista pihveihin reilut pinnat kuumalla pannulla ja nosta pihvit uunipellille leivinpaperin päälle. Laita pihvien päälle pimento-tahnaa ja nosta pelti uuniin. Laita parin minuutin kuluttua myös sampylät pellille paahtumaan
9. Kun juusto on sulanut, ota pelti uunista ja kokoa burgerit: laita remoulade-kastiketta burgerin pohjaan ja kanteen. Pohjan päälle ensin pihvi ja sen päälle tomaattiviipaleita. Kansi päälle ja syömään!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti