8. huhtikuuta 2009

Omenapaistos

Nopea ja helppo jälkiruoka. Tämän voi tehdä myös raparperistä. Kuvassa lisukkeena on vaniljakastiketta joka on tehty jauheesta. Saapihan sen kastikkeen toki tehdä ihan itsekin...



3 isoa hapanta omenaa
3 rkl fariinisokeria
3 dl muruseosta (sekoita makusi mukaan keksinmuruja, kaurahiutaleita, leseitä, pähkinä- tai mantelirouhetta)
0,5 dl fariinisokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

1. Kuori ja pilko omenat ja kumoa ne voideltuun matalaan uunivuokaan. Lisää sokeri ja sekoita. Kypsennä 200º/15 min.
2. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada esikypsytettyjen omenoiden päälle. Kypsennä vielä 15 min.
3. Tarjoa vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti