18. huhtikuuta 2009

Rahkajälkkäri

(Edit 28.9.2025) Oli ihan tavallinen sunnuntai. Mutta tavallisuudesta poiketen päätin tehdä jälkiruokaa, mitä meillä ei tapahdu juuri koskaan. Tätä helppoa jälkkäriä olin alun perin tehnyt pääsiäisenä ja persikat, rahka ja rusinat vievätkin helposti pashan makumaailmaan. Käytin tällä kertaa rahkaan tuoreita persikoita, koska ne olivat sesongissa. Jätin myös rusinat pois, koska ne eivät minulle maistu. Tämä on helppo ja nopea jälkkäri, joka on helposti muunneltavissa käyttäen erimakuisia rahkoja, marmeladeja, hedelmiä ja pähkinöitä. Raaka-ainevalinnoilla voi myös vaikuttaa jälkiruuan värimaailmaan, joka minulla jäi melkoisen kalpeaksi.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 prk maitorahkaa
4 rkl appelsiinimarmeladia
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1 prk persikoita
0,5 dl rusinoita
100 g jogurtticashewpähkinöitä
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1. Sekoita kulhossa rahkan joukkoon marmeladi, sitruunamehu ja vaniljasokeri
2. Paloittele persikat ja hienonna rusinat ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Lisää rahkaseokseen
3. Vaahdota vaniljakastike ja lisää varovaisesti rahkaseokseen
4. Koristeena voit käyttää hedelmiä, pähkinöitä ja rusinoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti