(EDIT: 27.9.2025) Perunarieska on ihanaa! Teen useimmiten perunarieskoja juurella, mutta nyt kaivelin esille vahan uunipellillä tehtävän rieskan. Tai peltileivän - miten tätä nyt haluaakaan kutsua. Tähän voi käyttää mitä jauhoja vain ja osan jauhomäärästä voi korvata vaikka kaurahiutaleilla tai leseillä.
1 uunipellillinen
n. 130 g perunamuusijauhetta
7 dl vettä
(tai 6 dl valmista perunamuusia)
1 muna
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl jauhoja
suolaa tarvittaessa
pieni luraus öljyä jos muusissa ei ole käytetty rasvaa
Valmista muusi pakkauksen ohjeen mukaan ja jääddytä huoneenlämpöiseksi. Lisää muusin sekaan muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja taputtele se tasaiseksi jauhoteutuin käsin. Pistele ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuttia.
Moi. Tämä kuulostaa ihanan helpolta, usein sitä perunamuusiä jää yli. Löysin blogistasi monen monta ihanaa ruokaohjetta! T. Martta aikojen työtoverisi
VastaaPoistaHei vaan marttaseni :) Kävin tänään kattomassa marttakahvion uusia tuulia, ei oo tytöillä enää mitään roudattavaa... Helppoa työtä verrattuna meidän aikojen habankasvatukseen... Hienot puitteet on nyt siellä!
VastaaPoistaKiva kun mieleisiä ohjeita löytyy, käyhän jatkossaki kattomassa!