24. huhtikuuta 2009

Perunarieska

Jos perunamuussia jää ylimääräistä niin tämä on helppo tapa käyttää ylijäämä! Herkkua iltapalalla! Tähän voi käyttää mitä jauhoja vain ja osan jauhomäärästä voi korvata vaikka kaurahiutaleilla tai leseillä. Taikina saa jäädä röppöiseksi ja levitetään sitten pellille esim. lusikalla.



100 g perunasosejauhetta
3 dl maitoa
2 dl vettä
tai: 2-3 dl valmista perunamuusia
1 muna
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl hiivaleipäjauhoja (tai muita)
(suolaa jos muusi on suolatonta)
(pieni liraus öljyä jos muusissa ei ole käytetty rasvaa)

1. Kiehauta maito ja vesi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon perunasosejauhe. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Tai käytä tähteeksi jäänyttä muusia
2. Lisää muusiin kananmuna
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää perunasoseeseen
4. Taputtele uunipellille neljäksi pieneksi tai yhdeksi isoksi rieskaksi
5. Paista 225° /10 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Moi. Tämä kuulostaa ihanan helpolta, usein sitä perunamuusiä jää yli. Löysin blogistasi monen monta ihanaa ruokaohjetta! T. Martta aikojen työtoverisi

    VastaaPoista
  2. Hei vaan marttaseni :) Kävin tänään kattomassa marttakahvion uusia tuulia, ei oo tytöillä enää mitään roudattavaa... Helppoa työtä verrattuna meidän aikojen habankasvatukseen... Hienot puitteet on nyt siellä!

    Kiva kun mieleisiä ohjeita löytyy, käyhän jatkossaki kattomassa!

    VastaaPoista