8. huhtikuuta 2009

Välimeren kalapyörykät

Haukea saatiin ja sittenpä piti siitä keksiä jotain ruokaa. No pyöryköitä tietysti! Maku-lehden nettiarkistosta löysin tällaisen ohjeen jota hieman muokkasin meille sopivaksi. Kuvassa on lisukkeena herneitä ja maissia sekä perunamuussia ja bearnaisekatiketta (ihan jauheesta tehtyä).



6 viipaletta paahtoleipää
2 dl ruokakermaa
10 aurinkokuivattua tomaattia
50 g kapriksia
mustapippuria ja suolaa
800 g kalaa
2 munaa
basilikaa ja ruohosipulia

1. Leikkaa paahtoleivistä reunat ja paloittele pienemmiksi. Laita kulhoon ja kaada päälle kerma. Anna turvota n. 15 min.
2. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja lisää paahtoleivän sekaan kapriksien kanssa. Mausta
3. Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot ja hienonna monitoimikoneessa tai myllyssä hienoksi
4. Lisää joukkoon leipämössö ja hienonna vielä monitoimikoneella tai myllyllä
5. Lisää lopuksi kananmunat ja yrtit ja sekoita tasaiseksi
6. Muotoile taikinasta lusikoiden avulla pihvejä tai pyöryköitä ja paista pannulla tai uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia


Yks pieni ruuanlaittoapulainenkin oli menossa mukana! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti