8. huhtikuuta 2009

Välimeren kalapihvit

Haukea saatiin ja sittenpä piti siitä keksiä jotain ruokaa. No murekepihviä tietysti! Maku-lehden nettiarkistosta löysin tällaisen ohjeen jota hieman muokkasin meille sopivaksi.

EDIT: 25.4. 2020. Nämä pihvit putkahtivat silmiini kun selailin vanhoja arkistoihin unohtuneita ohjeita. Koska pojatkin ovat oppineet (onneksi) kalan ystäviksi, päätin antaa näillekin pihveille uuden mahdollisuuden (ja samalla päivitin annoskuvan tälle vuosikymmenelle). Koska villikalaa ei ollut saatavilla niin päätin kokeilla tätä ihan pakasteseipaloista. Sei toimi tässä oikein hyvin ja pihvit maistuivat myös pojille muusin ja paistettujen porkkanoiden kera. Näitä tulee varmasti tehtyä toistekin!



6 viipaletta paahtoleipää
2 dl ruokakermaa
10 aurinkokuivattua tomaattia
50 g kapriksia
mustapippuria ja suolaa
800 g kalaa
2 munaa
basilikaa ja ruohosipulia tai vaikkapa tilliä

1. Leikkaa paahtoleivistä reunat ja paloittele pienemmiksi. Laita kulhoon ja kaada päälle kerma. Anna turvota n. 15 min.
2. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja lisää paahtoleivän sekaan kapriksien kanssa. Mausta
3. Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot ja hienonna monitoimikoneessa tai myllyssä hienoksi
4. Lisää joukkoon leipämössö ja hienonna vielä monitoimikoneella tai myllyllä
5. Lisää lopuksi kananmunat ja yrtit ja sekoita tasaiseksi
6. Muotoile taikinasta lusikoiden avulla pihvejä tai pyöryköitä ja paista pannulla tai uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti