24. lokakuuta 2009

Mustikka-juustokakku

Juu, eipähän taas vaihteeks kuva onnistunu ollenka! Melkonen söppö räpellys. Mutta voin kertoa että livenä oli paljon kauniimpi ja ennen kaikkea todella hyvän makuinen ja rakenteeltaan ihanan kuohkea ja pehmeä! Itse sain maistella tätä mammakaverini luona nimipäiväkahveilla ja nyt toiselle mammakaverille tätä tein kun muksuineen tulivat meille leikkimään! Saattapa olla että kuopuksen synttäreillä ei olekaan täytekakkua vaan tätä seka mustikkaisena että vadelmaisena versiona! Ohje on otettu Yhteishyvän Ruokamaailma-lehden numerosta 9/09.



pohja:
150 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

täyte:
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (voitelin vuoan reunat ja laitoin leivinpaperin pohjalle)
2. Sekoita täytteen aineet kulhossa. Jos käytät pakastettuja mustikoita, valuta ne huolella ja kääntele varovaisesti täytteen joukkoon jotta koko täyte ei värjäydy siniseksi!
3. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti