16. lokakuuta 2009

Juustosarvet

Tämän ohjeen olen joskus ottanut jostakin vehnäjauhopussin kyljestä. Todella hyvä ja toimiva ohje! Sarvista tulee pehmeitä ja meheviä ja taikina on helppoa leipoa! Täytteeksi käy myös kinkku, makkara ja erilaiset juustot.



16 kpl

7-8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g margariinia
2,5 dl maitoa (tai vettä)
40 g hiivaa
200 g juustoraastetta (itse laitan juuston väliin pieninä paloina, on helpompi kieritellä)
voiteluun munaa
pinnalle seesaminsiemeniä

1. Sekoita vehnäjauho ja suola keskenään. Nypi rasvan kanssa murumaiseksi
2. Lämmitä maito ja murustele hiiva sekaan. Lisää jauho-rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi
3. Jaa taikina kahteen osaa ja kauli molemmista pyöreä levy. Leikkaa levyt taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Laita täytettä kolmiolle ja kierrä sarveksi leveästä päästä alkaen
4. Kohota ja voitele munalla. Paista 225°/10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti