12. tammikuuta 2010

Lohi-pastavuoka

Isältä saatu lämminsavulohifilee ja joulun jämäjuustot olivat pääosassa tässä uuniruuassa. Onnistuu mainiosti tuoreesta lohestakin! Ehkäpä lämminsavulohen olisi voinut nauttia hieman hienomminkin, on sen verran harvinaista herkkua meidän pöydässä! Mutta todella hyvää oli tämäkin!



2 pientä punasipulia
2 valkosipulin kynttä
500 g fusillia tai penneä
75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
mustapippuria
0,5 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
tilliä
2 dl juustoraastetta
500 g lohta

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipulit ja sekoita pastan joukkoon
2. Tee juustokastike: sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito joukkoon vähitellen ja hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon juustoraaste. Sekoittele kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tilillä
3. Poista kalasta ruodot ja paloittele se. Tuoreen kalan voit halutessasi ruskistaa ensin pannulla
4. Kokoa voideltuun uunivuokaan kerroksittain: puolet pastasta, kalapalat, puolet kastikkeesta, loput pastasta ja loput kastikkeesta
5. Kypsennä 225°/30-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti