27. tammikuuta 2010

Marianne-kääretorttu

Tämän kodin viimeisille vieraille piti tehdä jotain tarjottavaa johon ei tarvinnut kakkuvuokaa tai muffinssipeltiä tai mitään muutakaan erikoisempaa, koska melkein kaikki leivontavälineet pötköttivät jo mukavasti laatikossa. Kääretorttua siis! Ohjeen löysin Limepippurista jonne ohje oli löytynyt Dansukkerin sivuilta. Pohjan tein ihan ohjeen mukaan, täytettä sävelsin hieman. Lopputulos oli oikein herkullinen! :)



pohja:
4 munaa
2 1/2 dl tomusokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

pinnalle:
sokeria

täyte:
1 pussi Marianne Crush-rouhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 prk maitorahkaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Valmista pohja: vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet ja lisää ne vaahtoon. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa vajaa 10 minuuttia
2. Ripottele sokeria toisen leivinpaperin päälle ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Poista paistamisessa käytetty leivinpaperi
3. Valmista täyte: sekoita ainekset keskenään ja levitä seos jäähtyneen pohjan päälle. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen rullalle ja anna vetäytyä viileässä ennen leikkaamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti