26. huhtikuuta 2010

Kesäkurpitsasöppö

Tästä piti tulla ensin pihvejä - eivät pysyneet oikein kasassa. Seuraavaksi vaihdettiin pannua ja sitten tästä piti tulla rösti - ei oikein pysynyt kasassa. Seuraavaksi luovuttiin toivosta saada aikaiseksi mitään kunnollista (isäntä kipitti tässä vaiheessa ostamaan lähisiwasta nakkeja) ja paisteltiin käännellen ja painellen söppö. Maku oli kyllä todella hyvä, rakenteessa ehkä hieman parantamisen varaa! Enpä oo tainnu koskaan onnistua kasvispihvien kanssa! Mutta jos tätä ei erehdy edes kuvittelemaan pihveiksi niin tämä on kyllä oikeastaan melko loistava ruoka! Ohje on otettu Yhteishyvästä.



n. 300 g kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
1 omena
1 raaka peruna
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
100 g fetajuustoa
tilliä
(kourallinen basilikan lehtiä)
3 kuivahtanutta viipaletta vaaleaa leipää
2 kananmunaa
0,5 tl mustapippuria
paistamiseen öljyä (eli voita!)

1. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään kerroksittain suolan kanssa ja anna valua puolisen tuntia. Puristele loppu neste pois
2. Raasta omena, peruna, sipuli ja valkosipuli. Murustele feta ja leipä. (Hienonna basilika.) Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Paista pannulla jotain yllämainituista!

2 kommenttia:

  1. Tein näitä samoja. Paistoin vaan ihan suosiolla pellillä uunissa ja hyvin pysyivät kasassa kun ei tarvinnut käännellä. Ja hyviä oli :)

    VastaaPoista
  2. Oi, kiva kuulla että onnistui uunissa! Mietin ihan samaa että toimiskohan sillä tavalla paremmin! Hyvä kun joku on jo kokeillut! Tässä söpössä oli tuo taikina miusta harvinaisen hyvän makuinen! Juureksilla tuntuu tulevan aina kuivat pihvit (tai "pihvit") ja kesäkurpitsa jää yleensä mauttomaksi. Eli kokeillaan siis uudellaan ja uunin kautta! :)

    VastaaPoista